Щастливо детство
Аз помня и още обичам
нивята с пшеница и ръж,
босонога и днес да потичам
да ме окъпе пак топлият дъжд.
Росна китка в ръцете да свия
от ален мак и ведър синчец,
детството мое сред тях да открия
то има на главата цветен венец
Стръкче момина сълза да откъсна
красавица сред тревите е тя
прашеца и по полето да разпръсна
с детството си за миг да полетя.
Отново да подгоня пеперудите,
пак да потичам с боси крака,
било съм ,тогава едно от другите
за времето от щастливите деца.
Днес тъй мило спомен ме връща
назад, сякаш изминал е век
като малко дете мене прегръща
и нашепва ми бъди добър човек.
© Райна Маргина Все права защищены