20 июн. 2013 г., 15:04

Ще бъде дъждовно... 

  Поэзия » Любовная
832 0 9

Ще бъде дъждовно в очите ми днес и порои над мен ще валят...

Не си виновен нали, така ти е лесно, характерът ти е просто такъв.

Ще бъде дъждовно, не ми се сърди, че мрак съм събрала в гърдите си,

вали само щом нетърпимо боли... Нетърпимото пуснах във дните си.

Нетърпимо ми стана, когато реши да си тръгнеш, от страх, недостойно.

Вали цяла вечност, сто пъти греших... И прости ми! Ще бъде дъждовно!

То такова е само когато тъжа, само щом за минути си спомня

как премина през мен, като стон през дъжда, без и звук от вина да отроня...

Без да мога за миг да простена да спреш, щом разбирах, че няма посока

и опитах да бъда твой любовен копнеж, да ти бъда и радост, и болка...

Всичко можех със теб... не успях и една вена твоя в плътта ти да стана,

не успях една капка да ти бъда в кръвта, един удар на сърцето – стомана.

А загърбих морал, гордостта си преглътнах, за да бъда минута в очите ти,

за да счупя леда във душата ти стъклена, за да впиша два реда в гърдите ти.

Не съм жертва, но ти си безспорно ловец, щом не станах трофея ти ловен

и не докоснах сърцето ти със своя живец... прости ми... Ще бъде дъждовно!

 

© Ирина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Велико.
  • Уникално е...
  • не успях една капка да ти бъда в кръвта, един удар на сърцето – стомана.
    ---
    Браво! ...вече е време, вече е крайно време да завали...
  • Написано с тъжните струни на душата,дано се размине дъждовното време и слънце да трепне в очите ти!Поздрав!
  • !
  • За провал можеш да счетеш дъждовното си време. Ти заслужаваш само слънчево! Честито лято, Иринка!
  • Meрси, мерси... опитах да се изкажа, но не се получи много много... радвам се, че не е пълен провал
  • "Няма нищо по-хубаво от лошото време!"
    Наистина докосващо!!!
  • Наситено с толкова силна емоция, усетих! Браво.
Предложения
: ??:??