18 сент. 2024 г., 00:48

Щом болката се поболее 

  Поэзия
59 1 2

И хукнах луда-полудяла,
нозете – боси. Трън до трън.
Не помня колко съм вървяла,
наяве ли, или насън.

Едничка лудост ме догони,
до мене и до днес е тя.
Трънливите, грабливи клони
превръща тихичко в цветя.

Щом болката се поболее,
тя – лудостта, до мен е пак
и с порив див и ненадеен
белязва утрото ми с мрак.

И в нощите ми бели жива
е в моя стих – с любов роден.
Да не сънува не заспива
и тихо моли се за мен.

И казва: Ето, коленича,
пред людския ви съд жесток...
За да обичаш ти, момиче,
ще подлудя дори и Бог...

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??