Скити, предлагам ти продължение на твоето стихче.
Навън бе залез, тъжен и красив
събрал в лъчи мечтите на деня,
но с перестия облак бе щастлив,
пристъпвайки завинаги в съня.
Тя беше част от чистото небе
на клонче кацнала пред мен.
Живяла дълго в моето сърце,
не знаейки, че там е в плен.
Неземна бе, лазурно синя,
събрала част от вечното море,
душата, изворът в пустиня,
сияние в очите на дете.
Щастлив ли бях, като я крия
затворена за влюбени очи.
Накрая истината да открия,
че обичта е щастие с криле.
С воали тихо идва и нощта,
покриваща света със сенки.
Видях, как птицата ми отлетя,
поела бе по пътищата звездни.
© Гедеон Все права защищены
Изключително се радвам, че съм предизвикала вдъхновението ти!
Благодаря ти, още веднъж!