16.08.2024 г., 21:57 ч.

Синята птица 

  Поезия
121 3 1

Скити, предлагам ти продължение на твоето стихче.

 

 

Навън бе залез, тъжен и красив

събрал в лъчи мечтите на деня,

но с перестия облак бе щастлив,

пристъпвайки завинаги в съня.

 

Тя беше част от чистото небе

на клонче кацнала пред мен.

Живяла дълго в моето сърце,

не знаейки, че там е в плен.

 

Неземна бе, лазурно синя,

събрала част от вечното море,

душата, изворът в пустиня,

сияние в очите на дете.

 

Щастлив ли бях, като я крия

затворена за влюбени очи.

Накрая истината да открия,

че обичта е щастие с криле.

 

С воали тихо идва и нощта,

покриваща света със сенки.

Видях, как птицата ми отлетя,

поела бе по пътищата звездни.

 

 

 

© Гедеон Всички права запазени

Виж, синьото е малката магия,
в очите ми - копринено море.
И роклята ми в синьо е, не крия,
син вятър милва голите ми рамене.
Щурчетата и те във синьо пеят, ...
  228  22 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Жабчо, толкова красиво си го написал... Станало е едно страхотно продължение! Благодаря ти, от сърце!
    Изключително се радвам, че съм предизвикала вдъхновението ти!
    Благодаря ти, още веднъж!
Предложения
: ??:??