19 окт. 2011 г., 15:19

Скромни желания 

  Поэзия
515 0 4

СКРОМНИ ЖЕЛАНИЯ

 

Цял живот човек живее с мечти,

с надежди светли, пожелания.

Изгрева посреща с жадни очи,

залеза - със скромни желания.

 

Може краката ми да натежат,

да потъмнеят очите лъчисти,

но искам жив да остане духът

и мислите - бързи, ясни и чисти.

 

Може снагата ми да се изкриви,

сняг да засипе косите ми черни,

но искам сърцето да не тъжи

и ние да си оставаме верни.

 

Искам наследство да оставя вам,

синове мои, снахи, мили внуци:

не имоти, не пари да ви дам,

а стихове съкровени, нечути.

© Анка Келешева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??