СКРОМНИ ЖЕЛАНИЯ
Цял живот човек живее с мечти,
с надежди светли, пожелания.
Изгрева посреща с жадни очи,
залеза - със скромни желания.
Може краката ми да натежат,
да потъмнеят очите лъчисти,
но искам жив да остане духът
и мислите - бързи, ясни и чисти.
Може снагата ми да се изкриви,
сняг да засипе косите ми черни,
но искам сърцето да не тъжи
и ние да си оставаме верни.
Искам наследство да оставя вам,
синове мои, снахи, мили внуци:
не имоти, не пари да ви дам,
а стихове съкровени, нечути.
© Анка Келешева Todos los derechos reservados