23 февр. 2011 г., 21:32

Случайна среща 

  Поэзия » Любовная
1271 0 22

Случайна среща в гърлото на бара.

От хаус ритъм спираше дъха...

Попита за часа - с изящни пръсти,

косата ù в мечти ме залюля...

 

На устните ù  цъфнаха кокичета

и музиката диво запулсира в мен.

- Дванайсет е часът сега, момиче...

Нощта целуна този кратък ден...

 

Погълна я димът от сепарето,

но ароматът на любов и страст

ме удряше направо във сърцето -

поръчах блус... и я поканих аз...

 

Коняк от нежност, в ритъма на танца,

очи-бадеми, хрупкащи от сладост,

и онзи приказно блещукащ ланец

от  търсени парченца вечна младост...

-----------------

Изпратих я до входната врата...

В смеха  ù сладък - цъфнаха липите.

- Беше вълшебно! - някак промълвих...

- Сега ще е... Нали ще се качите?!

 

 

© Михаил Цветански Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??