10 мая 2011 г., 11:52

Слуга неверник 

  Поэзия » Другая
772 0 1

СЛУГА НЕВЕРНИК

 

 

 

Боен рев, или смирен последен дъх в молитва,

какво остави ти след теб за утрешния ден,

по пътя намери ли, или не своята реликва?

 

 

 

Питаш ме от шепот носи ли се ехо,

като приживе всичко е предсмъртно?

Ти не се моли за моята душа,

че в рая тя не може да изгаря!

Без пожар и за миг не бих живял,

а и вси поменавате само на умряло!

 

 

 

Втренчено тогаз ме позагледа

монах в отвъдното на входа

и болежка макар  да не усетих,

заточи ме архангелът господен

на пусто място, пренаселено със болка,

дето, заклевам се, и от всеки само там,

на колене покорно бих поискал прошка!

© Слав Петров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.

  • Ти не се моли за моята душа,

    че в рая тя не може да изгаря!

    Без пожар и за миг не бих живял,

    а вие благославяте само на умряло!
Предложения
: ??:??