СЛУГА НЕВЕРНИК
Боен рев, или смирен последен дъх в молитва,
какво остави ти след теб за утрешния ден,
по пътя намери ли, или не своята реликва?
Питаш ме от шепот носи ли се ехо,
като приживе всичко е предсмъртно?
Ти не се моли за моята душа,
че в рая тя не може да изгаря!
Без пожар и за миг не бих живял,
а и вси поменавате само на умряло!
Втренчено тогаз ме позагледа
монах в отвъдното на входа
и болежка макар да не усетих,
заточи ме архангелът господен
на пусто място, пренаселено със болка,
дето, заклевам се, и от всеки само там,
на колене покорно бих поискал прошка!
© Слав Петров Всички права запазени
Ти не се моли за моята душа,
че в рая тя не може да изгаря!
Без пожар и за миг не бих живял,
а вие благославяте само на умряло!