Загадъчни,
удобни светлини.
Присъствие -
полудискретно.
Животът се топи -
в мъглявини,
скроен скептично -
зрънце мимолетно.
Фиксирани
незримо
очертания,
глъбинно зреят
чувства и мечти.
Един до друг...
Безумни разстояния...
Разпятие!
На него -
аз и ти.
Дъждовно...
Капят
нежности стаени.
В просъница -
загатнати любови.
Под паяжина -
ветрове хиени -
душите ни сълзят -
слънца в окови.
© Донка Василева Все права защищены