Да си вземем почивка и да тръгнем със теб
към старото кино. Ще си купим билет
за филма, на който никой няма да иде...
Така ще е наше цялото кино.
Така ще е наш последният ред.
Никой няма да седне да ни пречи отпред.
А филмът ще бъде стар, черно-бял,
актьорът – красив, но отдавна умрял…
И колко интересен е значи момента,
че виждаш го жив от старата лента.
Виждаш го млад, и слушаш – говори
на други отдавна мъртви актьори…
И става магия… такава… голяма…
И виждаш пред теб
как смъртта оживява!
Емил Стоянов
03.10.2017г.
© Емил Стоянов Все права защищены