15 окт. 2024 г., 15:00

Собствен ад 

  Поэзия
133 6 4

Как всеки има своя собствен ад
(и като ценност, ревностно го пази),
граден от страх, от грешки на инат,
от рани незарасли и омраза!

Как всеки в свое ъгълче мълчи
и себе си залъгва, че ще мине!
Сто кули от илюзии строѝ
и оцелява в ада си с години.

И оцелява! Някак си напук
на цялата вселена вътре в себе си...
Но, Господи, наистина ли тук
сме да се мъчим, вместо да живеем!?

Наистина ли трябва да стоим
оплетени с въжето на измамата,
че всичко сме заслужили сами
а болката е личен дълг и драма!?

Или си призовал към смелостта
да се изправим всеки път, след всичко
и своя собствен път към радостта
да сътворим от ада си. Самички!

Да се превърнем в ярка светлина,
която не умее да залезе?
Ако си мислил именно така,
ще ти повярвам - адът е полезен.

© Вики Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Безценно!
    Много ми хареса, Вики!
    Браво от мен!
  • Водата мести камънчетата, по-големите ги обгръща, а някои просто ги заобикаля... полезен е, ако не те прекърши, а те закали. И инатът е полезен, но в определени граници.
  • Много е хубаво, Вики! Много!
  • Браво, Вики! Страхотно е!
Предложения
: ??:??