30 сент. 2015 г., 22:20

Спомен за отминалото време 

  Поэзия » Другая
417 0 0

В стаята струи далечен аромат

на прехапани въздишки многобройни,

наследство от отшелникът сакат.

 

Затворени в тавани и сандъци, и буркани

порции тъга с мечти музите прекрасни дали са ни.

 

Сянка ли е, призрак, дух

Демон ли е дето

сънищата ми преследва?

Или моят жалък музикантски слух

не е достатъчно развит,

за да го чуя как ме вика и да го последвам.

 

А вика ли ме

И дали

Има смисъл някакъв за глупав непознат да пиша,

ако себе си дори не чувствам

Ако другаде навсякъде издишам? 

© Александър Николов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??