26 апр. 2014 г., 21:46

Спусък в тревата 

  Поэзия » Любовная
871 1 2


Стръмна стрелба по…
                                      сълзата на спусъка
мигом отекна и хапещо спря.   
Тихи надежди, бездомни залутаха.
Пръсна дихание, нейде се свря.

Тъжна тревата, отъпкано трепваща,
ръсна стенание, стреснато сви
прашните мигове; лято нашепваща;
длан, недочакана; празни нощви.

Дръпна се мерникът
                                     нейде към нищото.
Капна сълзата, нощта я пое.
Срина се спусъкът, сам на стрелбището.
Глух, се зачуди: "Какво?" и "Кое?"

© Дияна Ханджиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • И за мен това е изключително поетично произведение с много силни, надграждащи метафори и живо въображение! Браво! Сложих в любими!
  • изключителна, вдъхновяваща, харесвам поезия с крачки към креативното
Предложения
: ??:??