30 мая 2010 г., 21:38

Спящи 

  Поэзия » Другая
400 0 0

И ще дойде буря

без светлината в душата ти.

И ще завалят капки дъжд

от парчетата мъка у мен.

И светът ни ще стане сиво-жлъчен,

щом изпуснеш ръцете ми -

тези ръце, които само съзнанието ти знае.

 

И пред пещерата светлина

от препускащи мълнии

ще блести и говори без думи.

И в прозореца  ти

ще стои будното мое съзнание -

отражение на твоите мисли.

 

Спящи сме с тебе -

толкова луди и търсещи.

Спящи сме в тоя свят от безумие.

A  съня ни спохождат сенки от минали дни -

луди коне като нас.

Ако ти си отидеш от мен,

би ли запитал какво ще правя без тебе?

© Криста Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??