12 окт. 2017 г., 15:32

Сред виолетовите нотки на нощта 

  Поэзия » Другая
288 0 0

Сред виолетовите нотки на нощта

една въздишка плахо се отрони.

Разтвори пеперудени крила

и свенливо скри лицето си сред клоните

на старата и плачеща върба,

обграждаща в маншон от мекота

самотна пейка. 

А на нея две лица

застинали, извърнати едно от друго.

По-упорити и от любовта, 

не забелязват как обувките им 

тихичко въздишат със тъга

и отчаяно със връхчетата се целуват.

© Надежда Тошкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??