12.10.2017 г., 15:32 ч.

Сред виолетовите нотки на нощта 

  Поезия » Друга
287 0 0

Сред виолетовите нотки на нощта

една въздишка плахо се отрони.

Разтвори пеперудени крила

и свенливо скри лицето си сред клоните

на старата и плачеща върба,

обграждаща в маншон от мекота

самотна пейка. 

А на нея две лица

застинали, извърнати едно от друго.

По-упорити и от любовта, 

не забелязват как обувките им 

тихичко въздишат със тъга

и отчаяно със връхчетата се целуват.

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??