Среща с Дявола...
Аз имах среща с дявола, ти знаеш ли?
Оказах се от него по-най-зла...
и той поиска да ме улови.
Каза, че негова съм аз била...
Не разбрах какво имаше предвид,
но го погледнах с поглед впит...
Тогава усетих как моята душа
излизаше от мен в нощта.
Поисках да се защитя,
но бях обгърната в тъма...
Аз свлякох се на пода и погледнах моята душа,
как нежно и грациозно излиташе в нощта...
С последни сили прошепнах на Дявола моята тайна
и неговата реакция бе тъй светкавична и явна.
Приближи се той до мен и ми каза да летя,
искаше от мен да го направя без крила -
само така аз можех да спася своята душа
и да се махна от таз тъма.
Не вярвах, че ще мога да успея,
но ето, че съм тук и съм добре.
Той, дяволът, без глас ще онемее
като разбере, че всъщност съм дете.
© Савина Димитрова Все права защищены