31.03.2008 г., 9:39 ч.

Среща с Дявола... 

  Поезия » Философска
881 0 1
   

Среща с Дявола...

 

Аз имах среща с дявола, ти знаеш ли?

Оказах се от него по-най-зла...

и той поиска да ме улови.

Каза, че негова съм аз била...

Не разбрах какво имаше предвид,

но го погледнах с поглед впит...

Тогава усетих как моята душа

излизаше от мен в нощта.

Поисках да се защитя,

но бях обгърната в тъма...

Аз свлякох се на пода и погледнах моята душа,

как нежно и грациозно излиташе в нощта...

С последни сили прошепнах на Дявола моята тайна

и неговата реакция бе тъй светкавична и явна.

Приближи се той до мен и ми каза да летя,

искаше от мен да го направя без крила -

само така аз можех да спася своята душа

и да се махна от таз тъма.

Не вярвах, че ще мога да успея,

но ето, че съм тук и съм добре.

Той, дяволът, без глас ще онемее

като разбере, че всъщност съм дете.

© Савина Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??