По клепките ми се прокрадна минало,
изплакано, измислено, покварено и тъмно,
покрито с воал от забравимости,
съзнателно подтиснато, обвито в сънища.
Просмукано във времето с постоянство.
Постигнатата победа на слабостта.
След сто и пет години отчаяние
предава се и най-желязната душа.
След сто и пет години на мълчание,
след толкова уроци от кое и как боли
завръщането на очакваното пак ме пали
и пак се хвърлих в огъня с отворени очи.
Какво ли съм очаквала, какво си мислех,
че нещо е различно, че ти си не си останал ти,
оставих се смирена и притихнала
в настоящето си минало, със старите мечти.
Не ме излъга Дяволът, признавам си,
беше магия, както е била преди,
продадох си душата за ръцете ти,
сто и пет години размених за дни.
И пак се занули броенето
на времето в което осъзнавам,
че ти не си съдба, а отчаяние,
че всъщност точно теб познавам.
Сто и пет години минаха.
Милиони пъти те изплаках.
След още сто и пет ела отново,
аз съм тук. Ще те изчакам.
© Авелина Все права защищены