29 июн. 2010 г., 21:33

Стопих се... 

  Поэзия » Любовная
646 0 5

Разтопих се на болезнени еквиваленти!

Исках всичко, като всеки жаден егоист...

Плачех и разрязвах спомени на ленти,

после ги събирах и намествах в лист...

 

А сърцето ми неволно се прескрипа,

жадните му вени писнаха гръмовно,

гордият ти поглед зверски ги ощипа

и изтри следите от греха неволно...

 

Стремето на любовта ми ръкопляска -

всички сме герои от запомнена сонета,

аз - жена, прикрила истината с маска,

ти - лице на цар, отсечен на монета...

 

Пак ли не улучих?! Стига вече!

Низост, плът, мълва - напих се...

"Край!" - сърцето ми отсече!

Стига! От любов стопих се!

 

© Симона Гълъбова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??