19 авг. 2011 г., 09:39

Страх от тъмното 

  Поэзия
382 0 1

Кръстосвам черни ливади,

заобикалят ме черни силуети,

миражи - неприятни изненади,

големи, страшни дървета.

 

Спъвам се, падам,

глезен изкълчих, коляно ударих,

не мога да стана

и явно загазих.

 

Лежа на земята,

безпомощна, сама,

студена е тревата,

безмилостна нощта.

 

Луната си тръгна,

не ми се обади,

гръб ми обърна

и ме забрави.

 

Звездите измръзнаха,

завиха се с  облаци,

сълзите ми плъзнаха,

лицето ми мокреха.

 

А вятърът брули го,

тъгата ми разпиля,

сълзите по скулите

изпариха се на мига.

 

Уплахата ме окова

за себе си здраво,

силно срита ме страха -

с шутове направо.

 

Лежах повалена

на хладната земя,

тежко ранена

изоставена и сама.

 

 

© Богдана Маринова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??