Днес всеки живее прекрасен живот,
дори и Лукавият тайно завижда!
Пред нас е лавина, зад нас е потоп...
Какво, щом на кадъра туй се не вижда?
Позират ни залези, пясъци бели
и даже морето немей в обектива...
Но той не заснема души запустели.
А празните мисли – усмивка ги скрива.
И щом сме засмени, щастлив е светът.
Пък нищо душата зад кадър, че вие.
Това е целта във житейския път –
доволна тълпата, доволни сме ние.
И бълваме плод във световен компот.
Че малко е вкиснат, туй никой не вижда...
Днес всеки живее прекрасен живот,
дори и Лукавият тайно завижда!
© Миглена Миткова Все права защищены