8 мар. 2009 г., 06:23

Святата 

  Поэзия
621 0 15

Красива, суетна и строга.

Усмихната, смръщена, мрънкаща.

Недоволна, ненаситна и властна.

Прототип на Ева,

или на змията?!

Ухаеща, бягаща, уморена.

Притеснена, доволна, щастлива.

Суетна – мадона?!

Сприхава, дъхава, често креслива.

Намусена, плаха, добра.

Притеснителна, горда, търсеща.

Истинска някога, малко фалшива.

Гримирана, не маскирана,

или често пренебрегвана.

Трудна... все пак - жена.

Слабо-дебела.

Сладко-кисела,

вгорчена от истинност,

пълна със грешки.

Ябълката на раздора

или кутията на Пандора.

Загадъчно изкусителна.

Покосяваща мъжкото его.

Превръща денят в нощ,

а нощта – в изкусителен ад.

Малко дяволче, дори... икона.

Покъртително находчива,

обичлива.

Примамваща мъжките погледи.

Влюбена много, и малко нахална.

Банална понякога,

до втръсване.

Идейна, самодоволна,

Находчива, прозорлива,

Пак... ще извади на показ

кирливите ризи.

За да се... самодокаже.

Свята – майката и жената!

 

п.п. Честит празник!

 

 

 

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??