Красива, суетна и строга.
Усмихната, смръщена, мрънкаща.
Недоволна, ненаситна и властна.
Прототип на Ева,
или на змията?!
Ухаеща, бягаща, уморена.
Притеснена, доволна, щастлива.
Суетна – мадона?!
Сприхава, дъхава, често креслива.
Намусена, плаха, добра.
Притеснителна, горда, търсеща.
Истинска някога, малко фалшива.
Гримирана, не маскирана,
или често пренебрегвана.
Трудна... все пак - жена.
Слабо-дебела.
Сладко-кисела,
вгорчена от истинност,
пълна със грешки.
Ябълката на раздора
или кутията на Пандора.
Загадъчно изкусителна.
Покосяваща мъжкото его.
Превръща денят в нощ,
а нощта – в изкусителен ад.
Малко дяволче, дори... икона.
Покъртително находчива,
обичлива.
Примамваща мъжките погледи.
Влюбена много, и малко нахална.
Банална понякога,
до втръсване.
Идейна, самодоволна,
Находчива, прозорлива,
Пак... ще извади на показ
кирливите ризи.
За да се... самодокаже.
Свята – майката и жената!
п.п. Честит празник!
© Нели Todos los derechos reservados
Честит празник!!!