Исках светлината да е моя майка,
слънцето да бъде мой баща.
Но мой баща ще си остане мрака,
а моя майка е нощта.
Опитах се деня да заобичам,
зората да приветствам със усмивка.
Опитах... не успях да заприличам
на жената, дето той би искал.
От сенките среднощни бягах,
a аз самата сянка бях.
Към щастието все ръце протягах,
но щом докоснех го, то ставаше на прах.
Исках светлината да е моя майка,
слънцето да бъде мой баща.
Но мой баща ще си остане мрака,
а моя майка е нощта...
© Нал Все права защищены