април 2014 Румяна Славова
Ела, изгрей,
след залези непожелани!
Лъчисто-ярко заблести!
Зениците ми заслепи -
сенки тъмни да не виждам-
от прашни сънища изплували;
тътен мощен да не чувам
на сърдити гръмотевици;
да не се изгубвам
сред злите хорски шумотевици! Същността ми,от частици пръснати,
с вечна светлина слепи!
Ела, изгрей -
озари тъмата в мислите!
Да литнат диви пеперуди;
изобилие върху ми да се плисне;
емоция да завладей света ми
и онзи феникс да възкръсне -
в душата заблудена
в смъртен сън потънал!
Открехни ми портите на рая -
ръждясали от сълзи на очакване
и в елмазен храм
постелята на слънцето ти покажи ми!
Ела, изгрей,
след нощ самотна,
в утро бледо!
Погали ми кожата настръхнала
и заплети в косите разпилени
пламъци от тъмно злато;
замръзналите устни разтопи -
да разлеят се в усмивка
шепнейки в зората ласкаво
само твойто име!
Изгревите са начало ново.
Своя ми дари и събуди ме!
© Румяна Славова Все права защищены