4 авг. 2013 г., 18:31

Съдба 

  Поэзия
410 0 1

Вървя, болея и тъгувам

за всяко слънце и луна.

Горя, угасвам и студувам

в прегръдките и на жена.

 

Увисвам на житейска нишка

и ме люлеят ветрове.

Съдба ме води на каишка

и срещам живи страхове.

 

Но като паяк се набирам

по тази нишка от конец

и мястото си пак намирам

в листа на земния венец.

 

Отново пак съм сред цветята -

прегръща ме живота нов.

А в път, минаващ през полята,

ме среща новата любов.

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??