Там малко кученце самотно вие
като голям пораснал пес.
И крехките му рамене ще се превият
под собствения му житейски лес.
И ще открие то света безкраен,
света, във който е съвсем само.
Ще го нахрани някога човек случаен,
но ще се лута то в света едно.
Ще среща други, много по-големи,
но как ли са успели те
да се преборят с тежките проблеми
на малкото самó дете?
То ще порасне и ще оживее,
и глад и жажда все ще го морят,
ще го подритват, но ще оцелее.
От малко знае своя път.
© Цвети Все права защищены