Недей да ме гледаш, а в тебе се вглеждай,
аз търся посока, ти – вещи подреждаш.
Аз моля за прошка и искам пощада,
а ти - етикет ми показваш … на „Прада“.
Това са светлинно далечни години,
ти стъпваш по злато, аз ходя по мини.
Недей да ме търсиш, недей ме привиква,
каляската ти не е моята „тиква".
Навярно си мислиш, че имаме общо,
но как да повярвам, че толкоз е просто?
Защото човек е безкрайна вселена,
ти – дива и буйна, а аз – уморена.
Но знай, че в една уморена вселена,
от края й нещо със мощ се променя
и тръгва внезапно свръхнова магия.
Това е на мойта съдба орисия.
Недей да се взираш в очите ми тъжни,
опитай да вникнеш в своята окръжност.
А аз ще остана безмерна вселена -
от искреност болна, до смърт уморена!
© Данаил Таков Все права защищены