Сълзи от перли
Камбаната пак бие своята зла песен.
В душата ми остана само плесен.
Да тръгвам ли? Веднага!
Поемам пак към Ада...
Със крачки бавни поемам по пътеката,
аз вече знам и броя на паветата.
Била съм тук безкрайно много пъти...
Небето някак си сърдито ми се струва.
То знае, че сърцето ми на някой пак робува.
Ще падне гръм и дъжд ще завали.
Сълзи от перли ще има в моите очи.
Да взема ли чадър? Не, няма!
Ще ходя под дъжда засмяна.
И ще прикрия истината...
Звукът от бурята в небето
се слива с тази във сърцето.
Далече са морските вълни...
Далече като вчеращните ми мечти.
Не съм сама във този ден -
природата е с мен.
А тя ще ме прикрие...
Накрая е краят на дъгата -
натам ще отлети душата!
Сълзи от перли ще намериш във прахта,
заглушили болката, подтиснали страстта...
Така умира любовта!
Кремена Кънчева Кънчева19год.
04.03.2007год.
© Д-р Кремена Кънчева Все права защищены