Когато мечтите превърнат се в кошмари,
знам, че не помага нищо абсолютно.
А когато сбъднат се наяве,
странното е, че чувствам се уютно.
Главата ми се пълни - странни мисли
са обзели моето съзнание.
Започва да ме съмнява всичко,
но потъвам в ново съзерцание.
Странна е и философията ми за живота -
че няма на какво да се зарадваш,
когато се замислиш твърде много
за всичко онова, което нямаш.
Нямам сили да се боря занапред.
Сърцето ми на части е сега.
И щом се сетя аз за теб,
ме приспива сън в смъртта.
© Ангела Топалова Все права защищены