Симетрия харесваш и неопределеност.
От толкова теореми си противоречиш.
Странен си, това си е твоя награденост
да казваш много и когато замълчиш.
В науки точни криеш се неопознат,
че строят се с тях най-здравите стени.
А лирика те блазни, проза или авангард.
Кой ли би успял да доближи?
И доде се браниш от ъгли и остриета,
и доде по постове умират си мечти.
Тя ще прелети над всички укрепления
и неочаквана, но чакана ще покори.
© Даниела Все права защищены