3 апр. 2018 г., 23:51

Ти ставаш друга 

  Поэзия » Другая
403 3 5

Когато се събличаш нощем по халат

и грижите оставяш под черджето,

погалена от лунна светлина и хлад,

се впуска зад врата ти - Ето.

 

Ти ставаш друга и неузнаваема дори,

и нямаш равна ти по хубостта си

наляво и надясно спуснати коси

прикриват куп следи на младостта ти.

 

Ти ставаш друга – загадъчна и мила,

когато се във книгите вглъбиш,

струи от теб житейската ти сила

във нощите самотни щом гориш.

© Виктория Тасева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??