Препускайки шеметно, дните,
унесени в приказен бяг,
поспират за миг край вълните
и тихо мечтаят за бряг.
Изкъпват се в морската пяна,
заравят във пясък ръце
и вихрено пак продължават
с пречистено, топло сърце...
© Миглена Миткова Все права защищены