ТОПЛОТА
Бримка подир бримка, ред подир ред,
баба на дядо чорапи плете,
нозе да са топли, кръстът наред -
той да е жив и да е добре.
С обич баба плетката изплита,
люби си го тя - още откога.
Дали ощ' го люби - той не пита.
Тя ще го сгрее не с думи, с дела.
С топли чорапи дядо - наперен.
Мила му е тази баба добра.
И до гроба той ще ù е верен!
Като нея вяма друга на света.
© Анка Келешева Все права защищены