4 мая 2017 г., 01:19

Това момче 

  Поэзия » Другая
439 0 0

Това момче което сега вече е мъж,
това момче което плака не веднъж,
това момче не се боеше от дъжда,
това момче не спря своята жажда.
 

След толкова много години и опит,
аз все още съм от себе си скрит,

опитвам се с годините да се опозная,

и за пореден път оставам сам в стая.

 

Толкова малко себе си познавам,

а все още искам на света да помагам,

не вярвам, че сме тук за да работим,

нито сме тук спомени да топлим.

 

От света има толкова да се види,

а някакъв човек днес ми се обиди,

че забележка съм му направил,

а той цигарата на земята си бе хвърлил.

 

Не искам да живея с такива хора,

не могат те да ми бъдат опора,

а и от такава нужда голяма нямам,

просто не мисля да спирам.

© Димитър Стоянов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??