Това момче което сега вече е мъж,
това момче което плака не веднъж,
това момче не се боеше от дъжда,
това момче не спря своята жажда.
След толкова много години и опит,
аз все още съм от себе си скрит,
опитвам се с годините да се опозная,
и за пореден път оставам сам в стая.
Толкова малко себе си познавам,
а все още искам на света да помагам,
не вярвам, че сме тук за да работим,
нито сме тук спомени да топлим.
От света има толкова да се види,
а някакъв човек днес ми се обиди,
че забележка съм му направил,
а той цигарата на земята си бе хвърлил.
Не искам да живея с такива хора,
не могат те да ми бъдат опора,
а и от такава нужда голяма нямам,
просто не мисля да спирам.
© Димитър Стоянов Todos los derechos reservados