11 апр. 2012 г., 10:26

Трамваят 

  Поэзия » Другая
528 0 1

трамваят за гарата

отива до гробищата

минавайки покрай болница

пред която бащите очакват

с цветя свойте бебета

 

сутринта учениците

го изпълват със глъч

и разтрисат мотрисата

надпреварвайки се

със старците

да заемат седалките

 

късно вечер изпразнен

премръзнал и скърцащ

едва взема завоите

към депото

където съпругът ревниво

очаква с колата

да стопли премръзнала

ватманката

 

в тъмнината на подлеза

завистливо проблясват

двата фаса на фарове

осветявайки релсите

 

отминава трамваят

онзи дето ходи до гробищата

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??