трамваят за гарата
отива до гробищата
минавайки покрай болница
пред която бащите очакват
с цветя свойте бебета
сутринта учениците
го изпълват със глъч
и разтрисат мотрисата
надпреварвайки се
със старците
да заемат седалките
късно вечер изпразнен
премръзнал и скърцащ
едва взема завоите
към депото
където съпругът ревниво
очаква с колата
да стопли премръзнала
ватманката
в тъмнината на подлеза
завистливо проблясват
двата фаса на фарове
осветявайки релсите
отминава трамваят
онзи дето ходи до гробищата
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados