25 мая 2011 г., 10:05

Тя 

  Поэзия » Любовная
609 0 1

ТЯ

 

Геният за сетен път не позволява.

Залостете портите на крепостта.

Ще накажа всякаква проява

на милосърдие към любовта.

 

После свика всичките войници

и до един нахъса ги за лов.

Той носеше душевни белезници,

от всички учени бе най-суров.

 

Изпрати ги в кралските околности

с едната цел да я намерят.

Доведоха я цялата в окови,

но да ù посегнат те не смеят.

 

Даже кралят, който бе бестрашен,

до безумство се страхуваше от нея.

Тя го връщаше към спомени ужасни,

от които можеше да полудее.

 

Затуй зазида я зад сто стени

и стана тя робиня на науката.

Бе отдавна, ала всички ни боли

и всички се нуждаем от поуката.

© Кристина Илиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • И каква е поуката?
    И защо е в категория любовна?
Предложения
: ??:??