ТЯ
Геният за сетен път не позволява.
Залостете портите на крепостта.
Ще накажа всякаква проява
на милосърдие към любовта.
После свика всичките войници
и до един нахъса ги за лов.
Той носеше душевни белезници,
от всички учени бе най-суров.
Изпрати ги в кралските околности
с едната цел да я намерят.
Доведоха я цялата в окови,
но да ù посегнат те не смеят.
Даже кралят, който бе бестрашен,
до безумство се страхуваше от нея.
Тя го връщаше към спомени ужасни,
от които можеше да полудее.
Затуй зазида я зад сто стени
и стана тя робиня на науката.
Бе отдавна, ала всички ни боли
и всички се нуждаем от поуката.
© Кристина Илиева Todos los derechos reservados
И защо е в категория любовна?