7 окт. 2005 г., 19:26

Тъжна симфония 

  Поэзия
875 1 2

Акордите на старото пиано
звучат в ума ми всеки ден...
И търся нечие самотно рамо,
и някой да изсвири пак Шопен!


Лутам се в мъгла от празни ноти,
мелодия на спомен отживял...
И с тъжна ария на Павароти,
сливат се сълзи и образ оцелял!


Образът на свята обич и надежда,
срещнати в сребристия простор...
Хармонията в сърцето се нарежда-
преминава плавно в си мажор!


Симфония на страх и силни страсти,
породени от жестоката борба със самотата...
Пианистът вдига уморените си пръсти-
чувствата се сляха с Лунната соната!


Залата е празна и самотна
след концерта на сърцето ми в дует
с душата гола и сиротна...
Все един и същ сюжет!

© Иринка Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??