16 апр. 2008 г., 12:38

Търсенията на поета 

  Поэзия » Философская
517 0 0

Търсенията на поета

 

Поетът вечно търси свободата.

На земното и вечното – средата.

Той иска със пресипнал глас

да доближи чудовищното “аз”,

да го застигне и подмине вдъхновено,

докле не разбере, че е сломено.

 

А после - да намери своя друм

и в хладна красота, чист ум

да тръгне в правата посока -

макар да няма никаква насока,

освен на музата гласа лъчист -

той винаги е прав, смирен и чист.

 

По новия си път поета

отново търси свобода,

макар да знае, че късмета

е на страната на Света.

 

Сам в свойто дирене той иска

да сбъдне своите мечти –

от злото мрака да изстиска,

а после леко да заспи.

 

 

© Нико Ников Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??