16 янв. 2008 г., 09:01

Училище 

  Поэзия » Другая
695 0 1

Вчера зад завоя срещнах ученичка,

с разпилени от вятъра коси.

Тича като волна птичка -

бъдещето в ръцете си държи.

 

Спомних си училището старо,

наивните ми трепети, мечти.

Бъдещето, макар и подранило,

влезе днес през белите врати.

 

Последен звън и нещо в мене трепна,

последно "сбогом" казахме си ние.

Наивно аз не се обърнах,

не вярвах, че това е краят.

 

Месец мина, мина и година,

животът все така тече.

Нищо не е същото, уви, май си замина,

бяхме заедно, сега не сме.

 

Обръщам се с усмивка на лице,

няма да ви видя всички пак.

Но споменът за вас ще грее в моето сърце

и никога не ще потъне в мрак.

 

Щастието, което дадохте ми вие,

всичко лошо то руши.

Винаги ще нося аз с мене

чистота, останала от детските души.

© Роси Стоянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??