Утринно море
Морето цяла нощ не спа
(мен също ме не хвана сън),
но то е бодро в утринта,
а аз защо разнищен съм...
...Със пръснатите светлини
по него, слънчев ранен бриз
върху стаените вълни
чертае приказен ескиз...
Сребристо–сивия му гланц
едва полюшва се в захлас –
денят във ритуален танц
го грабва с непозната Страст...
И този не започнал Ден
със не родените вълни
от утрото благословен
с безкрайна нежност ме плени́,
че без да мисля пожелах
море със много светлина,
а после Вятърът избрах
за начин на живот сега!...
...Но пожелах и: този Бряг
завинаги да бъде мой...
А всяко Утро тука пак
да слушам морския прибой!...
Някога в Морето
© Коста Качев Все права защищены