Събуди ли се, мое утро?
Огря ли този свят с лъчи
искрящи, мили, топли, плодородни,
вещаещи щастливи дни?
Аз чакам те при мен да дойдеш
и да разпръснеш твойта топлина!
Цветята да пробудиш и в душата
за миг да се разлисти пролетта!
Събуди ли се, мое слънце,
или пък още спиш в тъма?
Аз чакам трепетно, макар че
не съм те виждала едва от вечерта.
© Миглена Миткова Все права защищены