В приказния свят
През девет планини в десета,
през петдесет морета и реки,
в света на приказното царство
ще бъдем само аз и ти.
Ще се разхождаме по плажа
в ефирно светло облекло,
аз приказка ще ти разкажа
за чудното ми потекло.
Джуджета малки ще ни служат
и ще ни носят сладолед,
телата ни загар ще хванат,
ще пием с теб напитки с лед.
Когато вечер бледосиня
обгърне острова красив,
луната – звездната богиня,
ще свети с поглед мълчалив.
Сърцето ми ще бъде твое,
ако обичаш всичко в мен,
тогава знам, че ще забравиш
кога е нощ, кога е ден.
Ако отхвърлиш любовта ми,
ще страдам много, много аз,
ще те изгоня от съня ми
далеч във този нощен час.
От мъка няма да се разболея,
обичала съм и преди.
За тебе бързо ще забравя,
дори душата да боли.
Ще бъда приказна царица
сама сред приказни мечти,
ще бъда чудна хубавица,
макар и да ми липсваш ти.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska Все права защищены