18 янв. 2016 г., 14:32

В земята на Левски и Ботев 

  Поэзия » Гражданская
394 0 0

В земята на борците за свобода

що днес тачи народа?
Идеалите им сме забравили,

мечтите им сме изоставили

и всеки на златний бог се кланя

и на келепира кат бай Ганя.

Богат е, но как е забогатял?
Честно ли като е живял

или с прийоми безчестни,

та за глупаци счита хората свестни?
Туй е на прехода новият идеал,

ако ти, народе, туй искаш, все бъди заспал!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??